Çarşamba, Eylül 23, 2009

Elbezlerinin ve yünden el ile uzun zaman içinde, provasız örülmüş süveterlerin hüküm sürdüğü dönemlerde olmak

En çok elbezlerinin ve yünden el ile uzun zaman içinde, provasız örülmüş süveterlerin hüküm sürdüğü dönemlerde olmalıyım gibi geldi birden bugün bana. Soğuktan yanaklarımın parça parça kızardığı, terden ense saçlarımın lüle lüle olduğu dönemlerden bahsediyorum. Ağı sökülmüş pijama altım ve üst bantları vida ile tutturulmuş kan kırmızısı, klasik Ceyo terliklerimin vazgeçilmezim olduğu dönemler. Evvelden biraz önce hani...

Sayı doğrumda işaretlediğim bir aralık var. O aralığa girmeden önceki dönemin silik soluk, bir öncekini melankolinin sapına kadar hatırladığım dönemden fersahlar sonrasındaki bir dönem.

İşte bu satırlar o döneme ait, o dönemden.

Yumurtanın sahanda en cıvık kalan kısmı sümük işte basbayağı! Ağladığım zaman (o dönemde) ağzımdan burnumdan fışkıran sümük hem de. Donuk protein. Kullan at bezler yok. Yıka kullan. Üçgen muşamba. Pişik.

Her ne zaman yeniden başlasam bir damla tentürdiyot yetecek gibi ama aslında litreler dolusu kanı emecek kadar hidrofil pamuk gerekli. İyotlu tuz gerekli ayık kalmam için yahut kaya tuzu.

İşte bu satırlar o döneme ait, en basitinden bir iki sarsma ile yutmaya hazırlandığım oyuncak parçalarını göğere göğere püskürttüğüm bir dönem.

Verin elime basit bir pastel boya, bir de en adisinden teksir kağıdı. Koca ağızlarınızı çizeyim yine. Sahte incilerinizi resmedeyim.

Kendine sakadığın sırlar da sır sayılır mı? Yani kendin için ve bir tek kendinin bildiği? Sayılır bal gibi. Dişlerin değişmemişken henüz, sayılır...

En çok beyaz sabunla köpürtülen sabunlukların ucundan damlayan köpüklerin omurilik soğanımdan aşağı aktığı dönemlerde olmalıyım gibi geldi birden bugün bana. Hani sırtı sabunlatmak için birisini banyoya çağırdığında, kapının açıldığında, sırtındaki tüm tüyleri diken diken eden o eşsiz rüzgarı hatırladığım o ilk zaman.

Annnneeeeeeeeeeee! Bittttiiiiiiii! Silebilirsin!

Bir, iki, üç, dört, beş, altı, yedi ve sekiz
Dokuz, on, onbir, oniki, onüç ve ondört
Onbeş, onaltı, onyedi ve onsekiz
Ondokuz, yirmi, yirmibir, yirmiiki ve yirmiüç
Yirmidört, yirmibeş, yirmialtı ve yirmiyedi
Yirmisekiz ve yirmidokuz...

Posted via email from Amma yedin be!

Hiç yorum yok: